Design a site like this with WordPress.com
Get started

Beszállnál-e? II. rész

Steffi várt érkezésének napján édesanyja izgatottan kelt ki az ágyból. Elsőként fel szerette volna hívni a lányát, de férje lebeszélte erről, mondván, sok a lány tennivalója, a bulizás után amúgy is ráfér az alvás. Délutánra erős vihar érkezett, a család aggódott, mert Steffinek keresztül kellett autóznia rajta.

Kora este még mindig semmi hír a lány felől. Hiába próbálkoztak, a telefont se vette fel. Eredmény nélkül hívták a környék kórházait is.

Este már pánikban kérték egy, az egyetemhez közel élő barátjukat, hogy menjenek fel Steffi lakására , hátha így kiderül, hogy hol van a lány. Az igazolványain és a lakáskulcsán kívül semmi nem hiányzott, dulakodásra utaló jelet sem találtak. Az autója a feljáróban parkolt, amit már mindenki baljós jelnek vett. Értesítették a rendőrséget.

A lány viselkedési szokásait megismerve a nyomozók úgy döntöttek nagy szabású kereső akciót indítanak. Eközben felvették a kapcsolatot a lány kollégáival is. Hamar kiderült, hogy Tomi látta utóljára a lányt. A rendőrség kérdésére válaszolva elmondta, hogy Steffi még sem vele ment haza a buliból, hanem egy másik ismerős autójába szállt be, akivel elhajtottak.

Nem sokkal ezután tudták meg Steffi barátai és a családja, hogy Tomi nem verekedésért volt börtönben, hanem fegyveresen elkövetett nemi erőszakért. Kést tartott a hölgy nyakához, amíg hátulról megerőszakolta. Ezt megtudva szerencsétlen szülőknek egyetlen reménye maradt, még pedig az, hogy az előző áldozat életben maradt, tehát akkor a lányukat is élve fogják megtalálni.

Tom természetesen a rendőrségi megkérdezés után lelépett. Országos körözést adtak ki és a TV-ben is ismertették az esetet.

Mivel az egész ország megismerte a fényképét, nem volt mit tennie, feladta magát. Beismerte, hogy Steffit elvitte egy elhagyatott kis tisztásra, ahol a lányt megerőszakolta, majd megfojtotta.. Felfoghatatlan, hogy ezeket a fiatal lányokat miért nem világosította fel senki semTomi valós bűnéről. Nyomozás közben az is kederült, hogy néhány hónappal Steffi meggyilkolása előtt már más ellen is követett el erőszakot, de ennek az áldozatnak megkímélte az életét. Sajnos az áldozat nem tett feljelentést.

A történetben szereplő neveket megváltoztattam, nem szeretném, ha egy véletlen folytán elolvasná valamelyik érintett és kritikának tekintené. A szülők nagyon sokat tettek azért, hogy a jövőben ne fordulhasson elő, hogy a társadalom tagjai elől eltitkolják a környezetükben dolgozó vagy tanuló szexuálisan motivált szabadult bűnözök kilétét. Csak elismerés illeti őket.

Ezzel a történettel azt szerettem volna szemléltetni, hogy egy jó szándékú, előítéletektől mentes és segítőkész közösség, hogyan lett aljas módon becsapva és kihasználva. A kiskorúakkal azért ment át a másik bárba, mert potenciális áldozatott látott bennük, nem csak, hogy nagyon fiatalok voltak, de kettő lányt könnyebb szétválasztani egymástól mint egy baráti körből kiszakítani egyet.

Hónapokon keresztül az alkalmat leste, mikor csaphat le valamelyikükre. Steffi rosszulléte tökéletes alkalom volt. A lány önként, feltűnés nélkül szállt be a kocsijába. Az, hogy Tomi 31 éves és a szabadideje nagy részét fiata lányokkal tölti gyanút kell, hogy keltsen bennünk. Résen kell lenni anélkül, hogy megsértenénk az adott személyt.

Hivatkozás az anyag idézéséhez: Molnár-Csiki, M. (2018.02.26.) Beszállnál-e? II. rész Learn from Me. Hozzáférés: https://learnfromthem.home.blog/2019/02/16/beszallnal-e-ii-resz/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: